Ofte stillede spørgsmål om natlinser

HVAD ER NATLINSER?

Natlinser er formstabile linser, der korrigerer din nærsynet- hed, mens du sover, således at du kan se klart dagen lang uden briller eller kontaktlinser.

HVORFOR SKAL MINE LINSER VÆRE CE-MÆRKET?

CE-mærkningen er din tryghed for, at dine linser er pro- duceret sikkert, efter en godkendt standard i en høj og reproducerbar kvalitet.

HVORDAN FUNGERER NATLINSER?

Natlinser har et helt specielt design, der benytter sig af hornhindens elasticitet. Mens du sover, omformer linsen de yderste lag af hornhinden. Denne omformning sker med henblik på at få et optimalt syn. Når du vågner, tager du linsen af og har et skarpt og klart syn dagen lang uden briller eller kontaktlinser.

HVOR LANG TID HOLDER EFFEKTEN AF NATLINSERNE?

Hvis du bruger natlinser hver nat, vil den fulde effekt af linserne holde i mindst 16 timer. I mange tilfælde kan den fulde effekt vare i op til 48 timer. I modsætning til en laseroperation er metoden reversibel. Hvilket betyder, at så snart du stopper brugen af linserne, vil dit syn vende tilbage som før behandlingen inden for få dage.

HVEM KAN BRUGE NATLINSER?

Natlinser kan anvendes af personer med mild til moderat nærsynethed og bygningsfejl (op til -5,50D og bygningsfejl op til -2,50D, samt læsetillæg op til +1,75D). Natlinser kan anvendes af børn ned til 6 års alderen. Natlinser kan kun bruges til sunde øjne. Kontakt altid din certificerede natlinsetilpasser for få vurderet om dine øjne er egnet til natlinser.

KAN MAN BRUGE NATLINSER, HVIS MAN HAR BEHOV FOR LÆSEBRILLER?

Ja, hvis du er nærsynet og har læsetillæg på op til +1,75, kan du bruge natlinser uden at tænke på læsebriller.

HVOR LANG TID GÅR DER, FØR JEG KAN SE KLART UDEN BRILLER ELLER KONTAKTLINSER?

Efter den første nat vil synet være mærkbart ændret. Hvor lang tid der går, før synet er stabilt og klart, er meget afhængig af din alder og styrke.

HVOR LÆNGE HAR NATLINSER EKSISTERET?

I USA har orthokeratologiske kontaktlinser været anvendt i mere end 25 år. Mange af principperne i metoden kan spores tilbage til 1962.

HVORDAN OVERKOMMER JEG TIDEN FRA FØRSTE NAT MED LINSERNE, INDTIL JEG HAR EN STABIL VIRKNING FRA LINSERNE?

I begyndelsen, når virkningen af natlinserne ikke er optimal, vil du kunne bruge almindelige éndagslinser om dagen for at kompensere.

SKAL JEG STADIG BRUGE BRILLER OG KONTAKTLINSER?

Nej, hvis du bruger dine natlinser hver nat, vil dit syn om dagen være lige så godt, som hvis du brugte briller eller kontaktlinser.

HVORFOR SKAL NATLINSERNE SKIFTES HVERT ÅR?

Natlinserne er lavet af et højt iltgennemtrængeligt materiale. Over tid bliver iltgennemtrængeligheden dårligere pga. affaldsstoffer fra øjnene. Samtidig er materialet fleksibelt, og kan deformere lidt over tid. For at opretholde den optimale effekt og sundheden i dine øjne, skal linserne udskiftes en gang om året.

HVORDAN ER FORLØBET VED TILPASNING AF NATLINSER?

Efter en grundig undersøgelse, kan optikeren vurdere om dine øjne egner sig til brug af natlinser. Natlinserne bliver designet specielt efter dine øjne. Ved udlevering af linserne, bliver du grundigt instrueret i brugen og opbevaringen af linserne.

Den første kontrol af linserne foretages efter første nat med linserne, og derefter vil der aftales løbende kontroller indtil det ønskede resultat er opnået, som regel mellem 2 og 4 kontroller inden for 2-4 uger.

Derefter vil der være kontroller hver 6.-12. måned.

KAN JEG STOPPE MED AT BRUGE NATLINSER IGEN?

Ja – du kan til enhver tid stoppe brugen af natlinser. Efter få dage vil du igen kunne bruge dine briller eller almindelige linser.

HVOR KAN JEG FÅ NATLINSER?

DreamLite® natlinser fra ens eyes bliver tilpasset af vores certificerede natlinsetilpassere i hele landet.

Certificeringen er din tryghed for at linserne er CE-mærket, samt at kontaktlinsetilpasseren har gennemgået den nødvendige uddannelse, for at give dig den bedste oplevelse. Find din lokale certificerede natlinsetilpasser på natlinser.dk.